Heeft u een vraag? Neem contact met ons op.
Telefoon: +31(0)646212093
Inloggen0
Heeft u een vraag? Neem contact met ons op.
Telefoon: +31(0)646212093

Rioja Vega Tempranillo Blanco Reserva 2020

Productomschrijving

Druiven afkomstig van de oude wijngaarden gelegen op een heuvel aan de Rioja-kant van de Sierra Cantabrië op een hoogte van 442 meter. De bodem bestaat uit kalkhoudende klei met een evenwichtige structuur. Plantagedichtheid van 3.030 niet-geïrrigeerde wijnstokken per hectare, geoogst bij zonsopgang en opbrengst van 3.500 kg/ha.
Selectie in de wijngaard. Gisting in Franse en Hongaarse eikenhouten vaten gedurende 30 dagen. 6 maanden gerijpt op de droesem. Traditionele rijping en rijping in Franse eikenhouten vaten gedurende 12 maanden. Gerijpt op fles in de kelder gedurende 12 maanden alvorens op de markt. Geproduceerde flessen: 3894 genummerde flessen inclusief wax capsule. 

Goudgeel van kleur met een groene tint. Rijk, intens en complex in de neus. Aroma's van eikenhout  en rokerigheid afkomstig van het vatrijpingsproces, waarbij citroen- en steenfruitaroma's worden geïntegreerd. De aanzet is stevig en toch fris, met een goed evenwicht aan fruit waarin de frisse zuurgraad is geïntegreerd die typerend is voor deze cépage. Zalvend, met een lange, aanhoudende afdronk en een elegante hint van mineraliteit.

Eerder bekeken

Rioja Vega Tempranillo Blanco Reserva 2020
Rioja VegaTempranillo Blanco Reserva 2020

Goudgeel van kleur. Rijk, intens en complex in de neus. Aroma's van eikenhout en rokerigheid, waarbij citroen- en steenfruitaroma's worden geïntegreerd. De aanzet is stevig en toch fris, met een goed evenwicht aan fruit waarin de frisse zuurgraad.

Op voorraad
€37,95 Incl. btw
Toevoegen
Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking