Il Poggione Rosso di Montalcino 2021
Het wijnhuis Il Poggione is gesitueerd in een van de mooiste terroirs in de wereld, op de heuvels rond Montalcino. De geschiedenis van Il Poggione gaat terug naar het jaar 1890, wanneer Lavinio Franceschi, grondbezitter in Florence, besluit een wijnhuis op te richten in Montalcino. Hij gaat daar wijnen maken van de lokale Sangiovese-kloon Brunello en is daarmee een van de eerste wijnmakers die de wereldberoemde Brunello di Montalcino, zoals we die nu kennen, in de markt lanceert.
De druiven zijn afkomstig van eigen wijngaarden in Montalcino. Ze liggen op 150 tot 450 meter boven zeeniveau, wat zorgt voor een aanzienlijk verschil tussen dag- en nachttemperatuur. Dit is ideaal voor de ontwikkeling van een goede zuurgraad. De druiven worden met de hand geplukt van de jongste percelen, die ongeveer 15 jaar oud zijn.
Na de oogst volgt een schilweking van 15 dagen. Hierna worden de druiven op gecontroleerde temperatuur vergist in RVS. Na de vergisting rijpt de wijn 12 maanden op kleine barriques en grote foeders van 30 tot 50 hl. Daarna rijpt de wijn nog zo'n 6 tot 9 maanden in de fles, voordat deze op de markt wordt gebracht.
Robijnrood. Rode bessen met aardse tonen. Krachtige maar elegante wijn met kersen en chocolade. Frisse zuren en zachte tannines. Sappig en levendig.
Productspecificaties
- Kleur wijn
- Rood
- Soort wijn
- droog
- Alcohol
- 13 %
- Druiven
- Sangiovese
- Inhoud fles
- 0,75 l
- Gerechten
- Vlees
- Drinktemperatuur
- 16-18 °C
- Karakter
- fris en droog
- Bewaardadvies
- Nu op dronk, tot 8 jaar na de oogst