Heeft u een vraag? Neem contact met ons op.
Telefoon: +31(0)646212093
Inloggen0
Heeft u een vraag? Neem contact met ons op.
Telefoon: +31(0)646212093

Bürklin-Wolf Riesling Ruppertsberg Village BIO 2023

Bürklin-Wolf  Riesling Ruppertsberg Village BIO 2023
Productomschrijving

Het historische wijnhuis van Dr. Bürklin-Wolf behoort niet alleen tot de absolute top van de Duitse wijnregio Pfalz, maar zelfs tot de wijngrootheden van Duitsland. Het wijnhuis heeft een indrukwekkend en zeer uitgebreid bezit in een aantal van de mooiste wijngaarden van de Pfalz. Dr. Bürklin-Wolf werkt volledig biologisch-dynamisch om wijnen met zoveel mogelijk terroirexpressie te maken. En of dat is gelukt! De (altijd droge) Rieslings van Dr. Bürklin-Wolf combineren de kracht en rijkheid van de Pfalz met een waanzinnige finesse en plaatsgebondenheid.

Afkomstig uit meerdere percelen uit het dorp Ruppertsberg in de Mittelhaardt in de Duitse wijnregio Pfalz. Voor deze wijn worden de jongere stokken gebruikt uit een aantal Premier Cru en Grand Cru-wijngaarden gebruikt, waaronder de percelen Gaisböhl (GC) en Hoheburg (PC). De bodems bevatten klei, leem en zandsteen.

De druiven worden als hele trossen geperst. Het sap wordt spontaan vergist. De wijn rijpt in grote, gebruikte eikenhouten vaten. De wijn rijpt daarbij 'sur lie', wat de wijn extra complexiteit en romigheid geeft.

Eerder bekeken

Bürklin-Wolf  Riesling Ruppertsberg Village BIO 2023
Bürklin-Wolf Riesling Ruppertsberg Village BIO 2023

In de geur rode appel, citroenschil, perzik. Ook specerijen. Levendige, opwekkende Riesling met veel energie. Substantieel. Minerale ondertoon.

Op voorraad
€19,95 Incl. btw
Toevoegen
Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking