Bodegas Bravo-Escos (Priorat) Pas Dels Caus (BIO) 2021
De Bodegas Bravo-Escos, Pas Dels Caus is gemaakt in een moderne stijl Priorat. Een frisse wijn, grotendeels gemaakt van Grenache Noir, aangevuld door Carignan, Syrah en Merlot. De druiven zijn afkomstig van verschillende wijngaarden bij Torroja del Priorat. De bodem is gevarieerd, met als basis leisteen en klei. De wijnstokken zijn meer dan 20 jaar oud en worden zo natuurlijk mogelijk verzorgd, in de overgang naar biologische wijnbouw.
De druivenrassen vergisten afzonderlijk van elkaar in roestvrijstalen tanks en speciale plastic tanks van 500 liter. De vergisting verloopt spontaan met behulp van natuurlijke gisten, waarbij het sap 6 tot 8 dagen in contact blijft met de schilletjes voordat de druiven langzaam worden geperst. Na de vergisting volgt een rijping op kunststof eieren en oude 225l vaten van Frans eikenhout, waarna de wijnen met elkaar worden geblend.
De wijn is frivool en fris van karakter met aroma’s van rood fruit, kersen en frambozen aangevuld met tonen van bloesem, citrus en wilde kruiden. Fris, zacht en sappig in de mond, met veel fruit, levendige tannines, kruiden en een subtiele mineraliteit.
Productspecificaties
- Kleur wijn
- Rood
- Soort wijn
- droog
- Alcohol
- 13,5 %
- Druiven
- Grenache Noir, Carignan, Syrah, Merlot
- Inhoud fles
- 0,75 l
- Gerechten
- Vlees
- Drinktemperatuur
- 18 °C
- Karakter
- fris en droog
- Bewaardadvies
- Nu op dronk, tot minimaal 5 jaar na de oogst