Heeft u een vraag? Neem contact met ons op.
Telefoon: +31(0)646212093
Inloggen0
Heeft u een vraag? Neem contact met ons op.
Telefoon: +31(0)646212093

Jordan Nine Yards Chardonnay 2023

Jordan Nine Yards Chardonnay 2023
Productomschrijving

Deze Chardonnay is het visitekaartje voor het terroir van het huis. Gemaakt van een selectie van de beste vaten, van druiven van de beste percelen. De druiven groeien in oostelijk gelegen wijngaarden met een bodem van verweerd graniet.

Na de oogst worden de druiven ontsteeld en geperst, gevolgd door een vergisting in deels nieuwe (70%), deels gebruikte 228 liter vaten van Frans eikenhout. Een deel van de wijn vergist met behulp van geselecteerde Franse gisten, een ander deel vergist spontaan met de natuurlijke gisten. Na de vergisting rijpt de wijn nog 10 maanden op de lies, waardoor hij ronde, complexe tonen ontwikkelt.

De wijn heeft een prachtig samenspel tussen fruit, hout en zuren. De neus is complex en gelaagd met aroma’s van noten, boter, frisse citrus, rijp geel fruit en wat kruidigheid. Harmonieus en complex van smaak met een kenmerkende mineraliteit, fijne zuren en mooie structuur door de lie-rijping.

Eerder bekeken

Jordan Nine Yards Chardonnay 2023
JordanNine Yards Chardonnay 2023

Prachtig samenspel tussen fruit, hout en zuren. De neus is complex en gelaagd met aroma’s van noten, boter, frisse citrus, rijp geel fruit en kruidigheid. Harmonieus en complex van smaak met mineraliteit, fijne zuren en mooie structuur door de lie-rijping

Op voorraad
€36,95 Incl. btw
Toevoegen
Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking