Heeft u een vraag? Neem contact met ons op.
Telefoon: +31(0)646212093
Inloggen0
Heeft u een vraag? Neem contact met ons op.
Telefoon: +31(0)646212093

Paul Mas Le Marcel Gris de Gris Rosé 2022

Paul Mas Le Marcel Gris de Gris Rosé 2022
Productomschrijving

Opgericht in 1892, vertelt Domaines Paul Mas tegenwoordig het verhaal van eigenaar Jean-Claude Mas, die pionier was op het gebied van de wederopbloei van de Languedoc als regio voor kwaliteitswijnen. Jean-Claude typeert zijn wijnen als ‘Le Luxe Rural’, landelijke luxe. Met internationale druivenrassen heeft hij de Languedoc ‘nieuwe wereld’-allure gegeven. En met zijn modieuze wijnen van lokale druiven, heeft hij het lokale karakter van de Languedoc weer hip gemaakt onder wijnliefhebbers.

Afkomstig van wijngaarden in een drooggevallen lagune, met veel klei en kalksteen. De wijnstokken zijn zo'n 20 jaar oud. Na de oogst worden de druiven direct ontsteeld. Na een korte schilweking (om kleur te onttrekken) worden de druiven geperst en vergist. De wijn rijpt drie maanden in stalen tanks op de gistcellen, die voor extra romigheid en complexiteit zorgen.

Licht roze. Expressief met tonen van rood fruit, zoals frambozen. Levendige en fruitige rosé. Perzik, frambozen en aardbeien.

Productspecificaties

Kleur wijn
Rose
Soort wijn
droog
Alcohol
13 %
Druiven
Grenache Gris
Inhoud fles
0,75 l
Gerechten
vis
Drinktemperatuur
8-10°C
Karakter
fris en droog
Bewaardadvies
Nu op dronk, tot 3 jaar na de oogst

Eerder bekeken

Paul Mas Le Marcel Gris de Gris Rosé 2022
Paul MasLe Marcel Gris de Gris Rosé 2022

De wijnstokken zijn zo'n 20 jaar oud. Na de oogst worden de druiven direct ontsteeld. Na een korte schilweking (om kleur te onttrekken) worden de druiven geperst en vergist. De wijn rijpt drie maanden in stalen tanks op de gistcellen, die voor extra romig

Op voorraad
€8,45 Incl. btw
Toevoegen
Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking