Heeft u een vraag? Neem contact met ons op.
Telefoon: +31(0)646212093
Inloggen0
Heeft u een vraag? Neem contact met ons op.
Telefoon: +31(0)646212093

Veuve Clicquot La Grande Dame Blanc 2015

Productomschrijving

La Grande Dame is een wijn die zowel een eerbetoon vormt aan de vrouw die het huis groot heeft gemaakt, Madame Clicquot, als een reflectie is van het terroir van Veuve Clicquot. De druiven zijn afkomstig uit acht Grand Cru’s, percelen die al in bezit waren van de weduwe zelf. De eerste La Grande Dame, oogstjaar 1962, werd in 1972 gelanceerd ter ere van de 200e verjaardag van het huis. Deze prestige cuvée wordt alleen in de beste jaren gemaakt en het karakter kan samengevat worden in de vier woorden: frisheid, zijdezacht, elegant en mineraal.

Proefnotitie

Van aroma’s van witte bloemen, zoals jasmijn, kamperfoelie en druivenbloesem, gaan we naar fruitiger nuances van appel, peer en perzik. Een paar tonen van verse amandel en frangipane. In de mond onthult La Grande Dame meer complexe aroma’s: gedroogde abrikoos, hazelnoot, honing en kandijsuiker. De neus is fijn: eerst ingetogen, dan fruitige tonen van kruisbes en peer. Minerale tonen maken het bouquet af: vuursteen, potlood en hot stone. In de mond is de aanzet fris en rijk. Subtiele aroma’s van gekonfijt fruit en citroenschil. Zijdezachte texturen geven de wijn persoonlijkheid en elegantie. Door de rijping heeft de wijn een bijzondere diepte en kracht gekregen. Maar ook soepelheid, textuur en diepte.

Food-paring

La Grande Dame is een goede match bij groenten en past door het brede smaakprofiel bij veel gerechten waarin verse groenten, kruiden en fruit worden gebruikt. Ook fantastisch bij kwartel, rogvleugel en zee-egel.

Productspecificaties

Kleur wijn
wit
Soort wijn
droog
Alcohol
12,5 %
Druiven
Pinot Noir (90%), Chardonnay
Inhoud fles
0,75 l
Drinktemperatuur
10 °C
Karakter
Complex en verfijnd
Bewaardadvies
Nu op dronk, tot minimaal 2035

Eerder bekeken

Veuve Clicquot La Grande Dame Blanc 2015
Veuve ClicquotLa Grande Dame Blanc 2015

Veuve Clicquot La Grande Dame Blanc 2015. Deze prestige cuvée wordt alleen in de beste jaren gemaakt en het karakter kan samengevat worden in de vier woorden: frisheid, zijdezacht, elegant en mineraal. 90% Pinot Noir & 10% Chardonnay (6 G/L).

Op voorraad
€174,95 Incl. btw
Toevoegen
Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking