Menade
De Spaanse witte wijnen zijn op het moment razend populair. Bodegas Menade is gelegen nabij de oevers van de rivier de Duero in Rueda. Het werd in 2005 (her)opgericht en nieuw leven ingeblazen door de broers Sanz, de zesde generatie wijnbouwers en producenten. Marco (wijnbouw), Richard (wijnmaken) en zus Alejandra (marketing en communicatie) zijn de drie pijlers van deze milieubewuste wijnmakerij gericht op biologische Verdejo. De wijngaarden liggen op meer dan 700 meter boven zeeniveau. Er wordt biologisch gewerkt en Menade voert allerlei testen uit om tekortkomingen in de bodem te identificeren. Koper en zwavel worden vervangen door biodynamische infusies. Planten worden geïntroduceerd voor extra stikstof en als natuurlijke compost te fungeren. De gebroeders Sanz zijn grote voorstanders door biologische bestrijding. “We gaan de wereld niet redden, maar we zorgen er goed voor”, zegt Richard.
In de wijnkelder volgt Menade een vergelijkbare filosofie. Inheemse gisten en natuurlijke vinificaties zijn de norm, met een breed scala aan vaten die worden gebruikt in het wijnbereidingsproces: gebruikte vaten van 500 liter, foudres en eiken vaten van 5.000 liter. Diam kurken, lakzegels en lichtere flessen hebben de voorkeur. De wijnen van Menade zijn van een hoge kwaliteit en laten een grote zuiverheid en verfijning zien.
Een zuivere biologische verdejo: in de neus aroma's van groene appel, lychee en citrus. In de mond fris, levendig en evenwichtig met rijp tropisch fruit en een prettige zuurgraad.
In de neus stuivend fris met tropisch fruit, groene appel en aroma van vers gemaaid gras. In de mond aromatisch, mineraliteit en mooie zuren in de afdronk. Strak frisse Sauvignon Blanc, 100% biologisch. Een perfecte Fruits de Mer wijn.
Overige categorieën in Merken
Menade
De Spaanse witte wijnen zijn op het moment razend populair. Bodegas Menade is gelegen nabij de oevers van de rivier de Duero in Rueda. Het werd in 2005 (her)opgericht en nieuw leven ingeblazen door de broers Sanz, de zesde generatie wijnbouwers en producenten. Marco (wijnbouw), Richard (wijnmaken) en zus Alejandra (marketing en communicatie) zijn de drie pijlers van deze milieubewuste wijnmakerij gericht op biologische Verdejo. De wijngaarden liggen op meer dan 700 meter boven zeeniveau. Er wordt biologisch gewerkt en Menade voert allerlei testen uit om tekortkomingen in de bodem te identificeren. Koper en zwavel worden vervangen door biodynamische infusies. Planten worden geïntroduceerd voor extra stikstof en als natuurlijke compost te fungeren. De gebroeders Sanz zijn grote voorstanders door biologische bestrijding. “We gaan de wereld niet redden, maar we zorgen er goed voor”, zegt Richard.
In de wijnkelder volgt Menade een vergelijkbare filosofie. Inheemse gisten en natuurlijke vinificaties zijn de norm, met een breed scala aan vaten die worden gebruikt in het wijnbereidingsproces: gebruikte vaten van 500 liter, foudres en eiken vaten van 5.000 liter. Diam kurken, lakzegels en lichtere flessen hebben de voorkeur. De wijnen van Menade zijn van een hoge kwaliteit en laten een grote zuiverheid en verfijning zien.