Paul Mas
Opgericht in 1892, vertelt Domaines Paul Mas tegenwoordig het verhaal van eigenaar Jean-Claude Mas, die pionier was op het gebied van de wederopbloei van de Languedoc als regio voor kwaliteitswijnen. Jean-Claude typeert zijn wijnen als ‘Le Luxe Rural’, landelijke luxe. Met internationale druivenrassen heeft hij de Languedoc ‘nieuwe wereld’-allure gegeven. En met zijn modieuze wijnen van lokale druiven, heeft hij het lokale karakter van de Languedoc weer hip gemaakt onder wijnliefhebbers.
Jean-Claude wordt al vroeg gegrepen door de passie van wijnmaken. Al op 3-jarige leeftijd ontsnapt hij uit huis, om een kijkje te nemen in de wijnkelders van grootvader Raymond. Het is grootvader Raymond die in de jaren ’30 Château de Conas koopt, dat later wordt omgedoopt tot het bekende Château Paul Mas.
De naamsverandering van het château is niet de enige verandering van opvolger Paul Mas. Hij breidt het bedrijf uit tot maar liefst 120 hectare aan wijngaarden en maakt de eerste professionaliseringsslagen. Ondertussen leert Jean-Claude in de jaren ’90 op jonge leeftijd het vak van wijnmaken in Bordeaux en Friuli (waar hij onder leiding werkte van de bekende oenoloog Giorgio Grai).
Naast zijn ervaring in de wijngaarden studeert Jean-Claude af in marketing & advertisement en doet hij diverse ervaring op in Engeland en Miami, waar hij de import van Franse (biologische) wijnen op de kaart zet.
In 1999 krijgt Jean-Claude 35 hectare aan wijngaarden van zijn vader en begint aan zijn eerste avontuur als wijnmaker en bedrijfseigenaar. Sinds die tijd wordt het domein uitgebreid van 35 hectare tot meer dan 850 hectare. Tegenwoordig werkt Jean-Claude samen met coöperatieve wijnboeren, die nog eens 500 hectare aan wijngaarden bieden.
Licht robijnrood met een paarse gloed. Pruimen, frambozen met een zweem kruidigheid. Fruitige wijn met zachte tannines en tonen van zoethout in de afdronk.
Fruitig karakter met zachte smaken van kersen, aardbei en licht toffee.
De wijnstokken zijn zo'n 20 jaar oud. Na de oogst worden de druiven direct ontsteeld. Na een korte schilweking (om kleur te onttrekken) worden de druiven geperst en vergist. De wijn rijpt drie maanden in stalen tanks op de gistcellen, die voor extra romig
Goud geel van kleur. In de neus noten, brioche en veel tropisch fruit (ananas, mango). In de mond vol, romig en toch verfijnd met tonen van tropisch fruit (ananas, mango), citrus, hazelnoten en vanille.
Een deel van de wijn ondergaat een rijping op Frans en Amerikaans eiken voor 9 maanden, waarvan 30% nieuw. Volle wijn met tonen van noten, cacao, kaneel, ceder en gedroogde bessen. De tannines geven de wijn een bite. Zwarte bes, cassis, viooltjes, cacao e
Afkomstig van twee percelen in de Languedoc: Belluguette en Crès Ricards. Het klimaat is er mediterraan. Grenache Blanc, Marsanne, Roussanne, Vermentino, Viognier
- Heeft u een vraag? Neem contact met ons op.
- Telefoon: +31(0)646212093
- Email: [email protected]
Overige categorieën in Merken
Paul Mas
Opgericht in 1892, vertelt Domaines Paul Mas tegenwoordig het verhaal van eigenaar Jean-Claude Mas, die pionier was op het gebied van de wederopbloei van de Languedoc als regio voor kwaliteitswijnen. Jean-Claude typeert zijn wijnen als ‘Le Luxe Rural’, landelijke luxe. Met internationale druivenrassen heeft hij de Languedoc ‘nieuwe wereld’-allure gegeven. En met zijn modieuze wijnen van lokale druiven, heeft hij het lokale karakter van de Languedoc weer hip gemaakt onder wijnliefhebbers.
Jean-Claude wordt al vroeg gegrepen door de passie van wijnmaken. Al op 3-jarige leeftijd ontsnapt hij uit huis, om een kijkje te nemen in de wijnkelders van grootvader Raymond. Het is grootvader Raymond die in de jaren ’30 Château de Conas koopt, dat later wordt omgedoopt tot het bekende Château Paul Mas.
De naamsverandering van het château is niet de enige verandering van opvolger Paul Mas. Hij breidt het bedrijf uit tot maar liefst 120 hectare aan wijngaarden en maakt de eerste professionaliseringsslagen. Ondertussen leert Jean-Claude in de jaren ’90 op jonge leeftijd het vak van wijnmaken in Bordeaux en Friuli (waar hij onder leiding werkte van de bekende oenoloog Giorgio Grai).
Naast zijn ervaring in de wijngaarden studeert Jean-Claude af in marketing & advertisement en doet hij diverse ervaring op in Engeland en Miami, waar hij de import van Franse (biologische) wijnen op de kaart zet.
In 1999 krijgt Jean-Claude 35 hectare aan wijngaarden van zijn vader en begint aan zijn eerste avontuur als wijnmaker en bedrijfseigenaar. Sinds die tijd wordt het domein uitgebreid van 35 hectare tot meer dan 850 hectare. Tegenwoordig werkt Jean-Claude samen met coöperatieve wijnboeren, die nog eens 500 hectare aan wijngaarden bieden.