Domaine Astruc dA Syrah 2022
Het in 2002 door Jean-Claude Mas overgenomen Domaine Astruc is inmiddels al een gevestigde naam onder wijnliefhebbers. Gesitueerd in Limoux, profiteert het wijnhuis zowel van Atlantische invloeden als van de Pyreneeën. Limoux is tevens het gebied waar volgens de moderne geschiedenisboeken de eerste mousserende wijn van Frankrijk gemaakt werd.
Na de oogst vindt de schilweking plaats op 10 graden. Dan wordt de most in twee fasen vergist: de eerste dag op 27 graden, de daaropvolgende vier dagen op 24 graden. Na de gisting blijft het sap nog 10 dagen bij de schilletjes. De 'hoed' (de schilletjes die boven komen drijven) wordt regelmatig ondergedompeld. Dit wordt gedaan om de wijn meer kracht, smaak en tannines te geven. Hierna rijpt een kwart van de wijn in Amerikaanse vaten, waarvan 20% nieuw, gedurende vier maanden.
Paars van kleur. Kruidig, peper, cassis en getoast hout. Een rijke, fruitige wijn met tonen van bloemen, kruiden en rijp donker fruit. In de afdronk duidelijke tonen van tabak. Lekker bij gehaktbrood, stoofschotels. Ook heerlijk bij rib-eye van de grill.
Productspecificaties
- Kleur wijn
- Rood
- Soort wijn
- droog
- Alcohol
- 13,5 %
- Druiven
- Syrah
- Inhoud fles
- 0,75 l
- Gerechten
- Vlees, gegrild of gestoofd
- Drinktemperatuur
- 16-18 °C
- Karakter
- Kruidig & sappig
- Bewaardadvies
- Nu op dronk, tot 5 jaar na de oogst