Heeft u een vraag? Neem contact met ons op.
Telefoon: +31(0)646212093
Inloggen0
Heeft u een vraag? Neem contact met ons op.
Telefoon: +31(0)646212093

Le Vieux Donjon Châteauneuf-du-Pape Rouge 2022

Le Vieux Donjon Châteauneuf-du-Pape Rouge 2022
Productomschrijving

Het bijzondere aan Le Vieux Donjon is dat alle aandacht nog steeds gaat naar 2 wijnen; 1 witte en 1 rode Châteauneuf-du-Pape. De rode wijn ondergaat een gisting in cementen vaten en wordt geactiveerd door natuurlijke gisten. De wijn rijpt vervolgens 12-18 maanden in grote houten vaten. De oogst van de druiven is vroeg in het seizoen, dat Le Vieux Donjon de typerende frisheid en geen extreem hoog alcohol percentage geeft ten opzichte van andere domeinen uit de regio. 

Diep robijnrood met paarse tinten. In de neus biedt de wijn een complex boeket van rijp rood en zwart fruit (zoals kersen, frambozen en pruimen), aangevuld met tonen van kruiden, garrigue (lokale kruiden uit de Provence), en een vleugje leer en tabak. In de mond is de wijn vol en rijk, met goed geïntegreerde tannines en een evenwichtige zuurgraad. Smaken van rijp fruit, kruiden en aardse tonen komen samen in een harmonieuze en langdurige afdronk. Le Vieux Donjon Rouge heeft een uitstekend verouderingspotentieel en kan 10-20 jaar of langer rijpen onder geschikte omstandigheden. 

 

Eerder bekeken

Le Vieux Donjon Châteauneuf-du-Pape Rouge 2022
Le Vieux DonjonChâteauneuf-du-Pape Rouge 2022

Robijnrode kleur. In de neus complex rijp rood/ zwart fruit (zoals kersen, frambozen, pruimen), aangevuld met tonen van kruiden en een vleugje leer en tabak. In de mond is de wijn vol en rijk, met goed geïntegreerde tannines en een evenwichtige zuurgraad.

Op voorraad
€44,95 Incl. btw
Toevoegen
Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking