Heeft u een vraag? Neem contact met ons op.
Telefoon: +31(0)646212093
Inloggen0
Heeft u een vraag? Neem contact met ons op.
Telefoon: +31(0)646212093

Fine & Rare Château Climens 1er Grand Cru 2005

Productomschrijving

Château Climens 2005 is een beroemde zoete witte wijn uit de Sauternes-appellatie in Bordeaux, Frankrijk. Dit château staat bekend om zijn expertise in het produceren van edelzoete wijnen van topkwaliteit, met name gemaakt van de Sémillon druif die is aangetast door de nobele rotting, ook bekend als botrytis cinerea. Deze schimmel zorgt ervoor dat de druiven uitdrogen en geconcentreerde suikers ontwikkelen, wat resulteert in de kenmerkende zoetheid en complexiteit van Sauternes-wijnen.

Het jaar 2005 wordt algemeen beschouwd als een uitstekend jaar in Bordeaux, met gunstige omstandigheden die hebben bijgedragen aan de rijpheid en kwaliteit van de druiven.

Château Climens 2005 zou zich presenteren met een rijke en gouden kleur in het glas. Het bouquet zou een harmonieuze mix van honing, gedroogd fruit en bloemige aroma's bieden, naast subtiele tonen van vanille en botrytis. In de mond zou de wijn een weelderige textuur hebben, waarbij de natuurlijke zoetheid wordt gecompenseerd door een verfrissende zuurgraad, wat resulteert in een goed gebalanceerde smaakervaring. De smaken zouden een breed scala aan fruitige en kruidige tonen omvatten, zoals abrikozen, perzik, honing en hints van exotische kruiden.

Château Climens 2005 zou zeker een elegante en complexe wijn zijn die geschikt is om te genieten bij foie gras, blauwe kazen, desserts op basis van fruit en noten, of zelfs op zichzelf als een verfijnd digestief. Het vertegenwoordigt het vakmanschap van het wijnhuis en het unieke karakter van de Sauternes-regio.

Eerder bekeken

Fine & Rare  Château Climens 1er Grand Cru 2005
Fine & Rare Château Climens 1er Grand Cru 2005

Château Climens 2005 in originele kist (OWC 6). Grote klasse, gemaakt van 100% sémillon druif, loepzuiver met een mooie structuur, elegant en in balans met fruit/ zoet/ frisheid. Op dronk nu-2035+. Behoort samen met d'Yquem tot top van Sauternes.

Op voorraad
€99,95 Incl. btw
Toevoegen
Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking