Heeft u een vraag? Neem contact met ons op.
Telefoon: +31(0)646212093
Inloggen0
Heeft u een vraag? Neem contact met ons op.
Telefoon: +31(0)646212093

Antinori Cervaro della Sala 2022

Productomschrijving

Antinori Cervaro della Sala

Vernoemd naar de adellijke familie die Castello della Sala in de 14de eeuw in bezit had: Conti Della Cervara. Sinds 1940 is het in bezit van de familie Antinori.
De wijn heeft een prachtige strogele kleur met groene highlights. Lichte toast in de neus, samen met citrus fruit en tropisch fruit. Het palet biedt verfrissing, kamille, wit fruit en een boterzachte, lange afdronk. De wijn is jong, maar uitnodigend en biedt volop mogelijkheid om in de komende jaren optimaal te ontwikkelen. Deze superwijn kan de strijd aan met een Bourgogne en is prachtig complex door de houtlagering.

De meest bekroonde wijn van Italië is een witte, namelijk deze Cervaro della Sala Chardonnay, Piero Antinori deed begin jaren 80 inspiratie op in Bourgogne voordat hij aan dit project in het hoog gelegen Umbrië begon. Daar vond hij een prachtig terroir voor witte wijnen: kalk uit het Plioceen tijdperk, 2,5-5 miljoen jaar geleden. Vol met fossielen van zeedieren. Ideaal voor Chardonnay. Met geweldig resultaat: een rijke, elegante Chardonnay van wereldklasse met een kenmerkende mineralige afdronk.

Productspecificaties

Kleur wijn
wit
Soort wijn
droog
Alcohol
13 %
Druiven
Chardonnay & Grechetto
Inhoud fles
0,75 l
Gerechten
Rijke visgerechten of wit vlees
Drinktemperatuur
10-12 °C
Karakter
Vol en complex
Bewaardadvies
Nu op dronk, tot minimaal 5 jaar na de oogst

Eerder bekeken

Antinori Cervaro della Sala 2022
AntinoriCervaro della Sala 2022

Lichte toast in de neus, samen met citrus fruit en tropisch fruit. Het palet biedt verfrissing, kamille, wit fruit en een boterzachte, lange afdronk.

Op voorraad
€89,95 Incl. btw
Toevoegen
Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking