Il Poggione Brunello di Montalcino Riserva Vigna Paganelli 2016 Dubbele magnum (3,0L)
Het wijnhuis Il Poggione is gesitueerd in een van de mooiste terroirs in de wereld, op de heuvels rond Montalcino. De geschiedenis van Il Poggione gaat terug naar het jaar 1890, wanneer Lavinio Franceschi, grondbezitter in Florence, besluit een wijnhuis op te richten in Montalcino. Hij gaat daar wijnen maken van de lokale Sangiovese-kloon Brunello en is daarmee een van de eerste wijnmakers die de wereldberoemde Brunello di Montalcino, zoals we die nu kennen, in de markt lanceert.
De druiven zijn afkomstig uit één wijngaard: Vigna Paganelli, aangeplant in 1964. De druiven worden met de hand geplukt.
Na de oogst volgt een schilweking van 20 dagen om kleur, smaak en tannines te onttrekken. Daarna worden de druiven op gecontroleerde temperatuur vergist in RVS op een gecontroleerde temperatuur van 25-28 graden Celcius. Na de vergisting rijpt de wijn 48 maanden in grote foeders van Frans eikenhout van 33 hl en 52 hl. Daarna rijpt de wijn nog zo'n 12 maanden in de fles, voordat deze op de markt wordt gebracht.
Robijnrood. Kersen, leer en specerijen. Elegant. Rijk. Gebalanceerd. Lang en verleidelijk.
Productspecificaties
- Kleur wijn
- Rood
- Soort wijn
- droog
- Alcohol
- 13 %
- Druiven
- Sangiovese
- Inhoud fles
- 1,5 l
- Gerechten
- Vlees
- Drinktemperatuur
- 16-18 °C
- Karakter
- fris en droog
- Bewaardadvies
- Nu op dronk, tot 15 jaar na de oogst