Il Poggione Brunello di Montalcino 2018
Het wijnhuis Il Poggione is gesitueerd in een van de mooiste terroirs in de wereld, op de heuvels rond Montalcino. De geschiedenis van Il Poggione gaat terug naar het jaar 1890, wanneer Lavinio Franceschi, grondbezitter in Florence, besluit een wijnhuis op te richten in Montalcino. Hij gaat daar wijnen maken van de lokale Sangiovese-kloon Brunello en is daarmee een van de eerste wijnmakers die de wereldberoemde Brunello di Montalcino, zoals we die nu kennen, in de markt lanceert.
Na de oogst volgt een schilweking van 15-20 dagen om kleur, smaak en tannines te onttrekken. Daarna worden de druiven op gecontroleerde temperatuur vergist in RVS. Na de vergisting rijpt de wijn 30-36 maanden in grote foeders van Frans eikenhout van 33 tot 52 hl. Daarna rijpt de wijn nog zo'n 12 maanden in de fles, voordat deze op de markt wordt gebracht.
Robijnrood van kleur. Kersen, pruimen, cederhout en leer. Krachtige, complexe wijn met een grote concentratie aan donker fruit, tonen van kruiden en chocolade. Fluweelzachte tannines en een lange afdronk.
Productspecificaties
- Kleur wijn
- Rood
- Soort wijn
- droog
- Alcohol
- 13 %
- Druiven
- Sangiovese
- Inhoud fles
- 0,75 l
- Gerechten
- Vlees
- Drinktemperatuur
- 16-18 °C
- Karakter
- fris en droog
- Bewaardadvies
- Nu op dronk, tot 10 jaar na de oogst