Vilmart & Cie
Het champagnehuis Vilmart & Cie is een bijzonder huis die traditie en kwaliteit boven commercie stellen. Vilmart & Cie heeft een unieke benadering van het natuurproduct zonder gebruik van chemicaliën in de wijngaarden en mogen daarmee ook het Ampelos keurmerk dragen. Vilmart & Cie is een relatief klein champagnehuis met 12 hectare en ongeveer 100.000 flessen per jaar.
De vinificatie van alle cuvées vindt plaats in hout, wat de wijnen hun specifieke karakter geeft en zorgt voor body, fruit, rondheid en subtiliteit. Na 10 maanden vinificatie in houten vaten, wordt de wijn gebotteld en gerijpt in de kelders van het landgoed: drie tot vier jaar voor niet-vintage champagnes en vijf tot acht jaar voor de millésime. Een ander kenmerk van Vilmart-champagnes is de afwezigheid van malolactische gisting. Hierdoor blijven de champagnes fris, strak maar subtiel met fraaie fruit aroma's.
In de neus elegant met aroma's van bloemen, licht kruidig, appel, grapefruit en toast. In de mond levendig, rond (botert...
In de neus elegant met ar...
In de neus zeer elegant: bloemig, rijpe appel, hazelnoot. In de mond gekonfijte ananas, licht kruidig, fijne zuren en e...
In de neus zeer elegant:...
Overige categorieën in Merken
Vilmart & Cie
Het champagnehuis Vilmart & Cie is een bijzonder huis die traditie en kwaliteit boven commercie stellen. Vilmart & Cie heeft een unieke benadering van het natuurproduct zonder gebruik van chemicaliën in de wijngaarden en mogen daarmee ook het Ampelos keurmerk dragen. Vilmart & Cie is een relatief klein champagnehuis met 12 hectare en ongeveer 100.000 flessen per jaar.
De vinificatie van alle cuvées vindt plaats in hout, wat de wijnen hun specifieke karakter geeft en zorgt voor body, fruit, rondheid en subtiliteit. Na 10 maanden vinificatie in houten vaten, wordt de wijn gebotteld en gerijpt in de kelders van het landgoed: drie tot vier jaar voor niet-vintage champagnes en vijf tot acht jaar voor de millésime. Een ander kenmerk van Vilmart-champagnes is de afwezigheid van malolactische gisting. Hierdoor blijven de champagnes fris, strak maar subtiel met fraaie fruit aroma's.