Marques de Murrieta
Bodegas Marqués de Murrieta werd in1852 opgericht door Luciano Francisco Ramon de Murrieta, die in 1872 tot Marqués de Murrieta werd benoemd. Luciano studeerde oenologie in Bordeaux en introduceerde vandaar uit de productietechnieken in Rioja. Hij maakte naam door als eerste wijn vanuit Rioja naar het buitenland te exporteren. Hiermee was de basis gelegd voor de beroemde Bodegas Marqués de Murrieta.
In 1871 bouwde hij Castillo Ygay op Finca Ygay bij Logrono, temidden van de wijngaarden.
De kinderloze Luciano liet na zijn dood in 1911 het domein na aan zijn neef. Door slecht beheer en geldgebrek verloederde de bodega geleidelijk.
In 1983 kwam het domein in handen van Vicente Cebrián Sagarriga, graaf van Creixel, waarna een nieuw tijdperk aantrad en de oude glorie in ere werd hersteld.
Na zijn plotselinge overlijden in 1996 hebben zijn kinderen onder leiding van Vicente jr het roer overgenomen en het perfectionisme van hun vader voortgezet.
Vicente (2e roepnaam Dalmau) is geboren in 1970. Hij brengt zijn jeugd afwisselend door in Madrid en Galicia, waar hij de zomers doorbrengt in Pazo Barrantes, het wijngoed dat sinds de 16e eeuw eigendom is van zijn familie. Zijn roots en de goede tijden die hij in Galicia doorbracht hebben dit gebied voor altijd een bijzondere plaats in zijn hart gegeven.
Na zijn studie in Madrid, vervolgt hij zijn opleiding in de USA en na terugkeer in Spanje rondt hij zijn universitaire opleiding af (Economics, Business & Law degrees). Vanaf dat moment gaat Vincente zich volledig richten op het bedrijf van zijn vader, van wie hij na diens onverwachte overlijden in 1996 de leiding op zich neemt. De jaren daarna moderniseert hij, samen met zijn zus Cristina, op revolutionaire wijze de bodega en bereikt de kwaliteit van de wijnen zeer grote hoogten: zij behoren thans tot de beste van de wereld.
Marqués de Murrieta wordt beschouwd als de top van de Rioja. De wijn rijpt 19 maanden op Amerikaans eiken en is een karaktervolle, harmonieuze wijn met tonen van rijp rood fruit, geroosterd eikenhout, kruiden en ceder.
Vanaf oogstjaar 2019 krijgt deze Albarino zowel lie-rijping als 15% houtopvoeding in acaciahouten vaten. Het levert een zeer aromatisch, complex maar fris glas wijn. Heerlijk in combinatie met zeevrachten, visgerechten. Bewaarpotentie 2023-2030+.
Helderrood van kleur met kruiden en cederhout in de geur. De wijn rijpt 41 maanden op Amerikaanse eiken vaten. Een complexe en soepele smaak met vanilletonen maar ook weer mooie kruidigheid. Lange afdronk.
Marques de Murrieta Dalmau is een zeer geconcentreerde rode wijn van het befaamde Rioja wijnhuis. De druiven komen van één, individuele Pago wijngaard met zeer oude stokken Tempranillo (86%), Cabernet Sauvignon (10%) en Graciano (4%) druiven.
Rijp zwart fruit, cederhout, een vleugje kruiden, aardse tonen en prachtige tannines. De wijn is krachtig, verrassend levendig in zijn fruit en toch elegant, oftewel; in balans. Robert Parker 97 punten. Behoort tot de top uit Spanje!
Marques de Murrieta, Rioja, Dalmau 2017 Magnum (1,5L).
- Heeft u een vraag? Neem contact met ons op.
- Telefoon: +31(0)646212093
- Email: [email protected]
Marques de Murrieta, Rioja, Dalmau 2017 Dubbele Magnum (3,0L) in houten kist.
Overige categorieën in Merken
Marques de Murrieta
Bodegas Marqués de Murrieta werd in1852 opgericht door Luciano Francisco Ramon de Murrieta, die in 1872 tot Marqués de Murrieta werd benoemd. Luciano studeerde oenologie in Bordeaux en introduceerde vandaar uit de productietechnieken in Rioja. Hij maakte naam door als eerste wijn vanuit Rioja naar het buitenland te exporteren. Hiermee was de basis gelegd voor de beroemde Bodegas Marqués de Murrieta.
In 1871 bouwde hij Castillo Ygay op Finca Ygay bij Logrono, temidden van de wijngaarden.
De kinderloze Luciano liet na zijn dood in 1911 het domein na aan zijn neef. Door slecht beheer en geldgebrek verloederde de bodega geleidelijk.
In 1983 kwam het domein in handen van Vicente Cebrián Sagarriga, graaf van Creixel, waarna een nieuw tijdperk aantrad en de oude glorie in ere werd hersteld.
Na zijn plotselinge overlijden in 1996 hebben zijn kinderen onder leiding van Vicente jr het roer overgenomen en het perfectionisme van hun vader voortgezet.
Vicente (2e roepnaam Dalmau) is geboren in 1970. Hij brengt zijn jeugd afwisselend door in Madrid en Galicia, waar hij de zomers doorbrengt in Pazo Barrantes, het wijngoed dat sinds de 16e eeuw eigendom is van zijn familie. Zijn roots en de goede tijden die hij in Galicia doorbracht hebben dit gebied voor altijd een bijzondere plaats in zijn hart gegeven.
Na zijn studie in Madrid, vervolgt hij zijn opleiding in de USA en na terugkeer in Spanje rondt hij zijn universitaire opleiding af (Economics, Business & Law degrees). Vanaf dat moment gaat Vincente zich volledig richten op het bedrijf van zijn vader, van wie hij na diens onverwachte overlijden in 1996 de leiding op zich neemt. De jaren daarna moderniseert hij, samen met zijn zus Cristina, op revolutionaire wijze de bodega en bereikt de kwaliteit van de wijnen zeer grote hoogten: zij behoren thans tot de beste van de wereld.