Fontodi
De familie Manetti is beroemd als maker van terracotta tegels, zij doen dit al meer dan 300 jaar. In 1968 kocht de familie Manetti er een wijnhuis bij: Fontodi, in het hart van de Chianti Classico net ten zuiden van Panzano.
Giovanni, zoon van één van de broers, runt het wijnhuis sinds 1979. Het landgoed bestaat uit 130 hectare waarvan 70 hectare met wijnstokken is beplant en ligt in de fameuze ‘Conca d’Oro’. Dat is een natuurlijk amfitheater ten zuiden van Panzano, met voornamelijk Galestro en schalie als bodem, met een groot verschil in temperatuur tussen dag en nacht. Er is nooit met chemicaliën gesproten en het bedrijf is inmiddels biologisch gecertificeerd. Daarnaast wordt bijvoorbeeld ook de mest gebruikt van hun eigen Chianini koeien. De wijngaarden liggen tussen de 300 en 400 meter en zijn volledig nieuw beplant na aankoop. De eerste wijnen kwamen dan ook pas in de jaren 70 op de markt, met vanaf het begin Franco Bernabei als consultant. Als snel kreeg het wijnhuis grote internationale waardering bijvoorbeeld voor hun Chianti Vigna del Sorbo en de supertoscaan Flaccianello della Pieve. Fontodi wordt beschouwd als één van voorlopers van kwaliteit in Chianti Classico en is meermaals zeer hoog beoordeeld door de internationale pers.
De Flaccianello della Pieve 2020 heeft een robijnrode kleur met intense fruitige aroma's van pruimen en kersen, viooltje...
De Flaccianello della Pie...
Overige categorieën in Merken
Fontodi
De familie Manetti is beroemd als maker van terracotta tegels, zij doen dit al meer dan 300 jaar. In 1968 kocht de familie Manetti er een wijnhuis bij: Fontodi, in het hart van de Chianti Classico net ten zuiden van Panzano.
Giovanni, zoon van één van de broers, runt het wijnhuis sinds 1979. Het landgoed bestaat uit 130 hectare waarvan 70 hectare met wijnstokken is beplant en ligt in de fameuze ‘Conca d’Oro’. Dat is een natuurlijk amfitheater ten zuiden van Panzano, met voornamelijk Galestro en schalie als bodem, met een groot verschil in temperatuur tussen dag en nacht. Er is nooit met chemicaliën gesproten en het bedrijf is inmiddels biologisch gecertificeerd. Daarnaast wordt bijvoorbeeld ook de mest gebruikt van hun eigen Chianini koeien. De wijngaarden liggen tussen de 300 en 400 meter en zijn volledig nieuw beplant na aankoop. De eerste wijnen kwamen dan ook pas in de jaren 70 op de markt, met vanaf het begin Franco Bernabei als consultant. Als snel kreeg het wijnhuis grote internationale waardering bijvoorbeeld voor hun Chianti Vigna del Sorbo en de supertoscaan Flaccianello della Pieve. Fontodi wordt beschouwd als één van voorlopers van kwaliteit in Chianti Classico en is meermaals zeer hoog beoordeeld door de internationale pers.