Clos de la Roilette
Domaine Clos de la Roilette.
Clos de la Roilette behoort al zo’n dertig jaar tot de elite van de Beaujolais.
De geschiedenis begint in de jaren twintig van de vorige eeuw. Tijdens het vastleggen van
de toen geheel nieuwe appellation Fleurie werd de grens van de appellation Moulin-à-
Vent verplaatst. Monsieur Crozet werd ineens verplicht deze wijn als Fleurie te moeten
verkopen. Als tegenreactie besloot hij om geen druppel wijn meer in Frankrijk op de
markt te brengen en creëerde hij in 1924 het merk Clos de la Roilette. Met succes werd Clos de la Roilette verkocht in Zwitserland, Duitsland en Groot Brittanie en in 1956 werd het perceel la Riolette zelfs officieel een erkend climat (kwaliteitsperceel). In het midden van de jaren zestig raakte het domaine in verval en Fernand Coudert nam het in 1967 over. Met succes herstelde hij het gehele domaine en de reputatie van Clos de la Roilette. Zijn zoon Alain die al sinds 1984 bij Domaine Clos de la Roilette werkt, zet gedreven deze lijn voort met kwaliteitscriteria als het koesteren van de oude stokken, lage rendementen, met de hand plukken en vrijwel biologisch werken op het ondertussen 12 hectare grote wijngoed. Nog steeds worden de wijnen van Clos de la Roilette voor zeker 70% buiten Frankrijk verkocht, vanwege de erkenning van liefhebbers van karaktervolle, gastronomische kwaliteitswijnen.
Clos de la Roilette Fleurie Tradition 2023. Gemaakt van 100% Gamay, biedt deze wijn elegante aroma's van rood fruit zoal...
Clos de la Roilette Fleur...
Overige categorieën in Merken
Clos de la Roilette
Domaine Clos de la Roilette.
Clos de la Roilette behoort al zo’n dertig jaar tot de elite van de Beaujolais.
De geschiedenis begint in de jaren twintig van de vorige eeuw. Tijdens het vastleggen van
de toen geheel nieuwe appellation Fleurie werd de grens van de appellation Moulin-à-
Vent verplaatst. Monsieur Crozet werd ineens verplicht deze wijn als Fleurie te moeten
verkopen. Als tegenreactie besloot hij om geen druppel wijn meer in Frankrijk op de
markt te brengen en creëerde hij in 1924 het merk Clos de la Roilette. Met succes werd Clos de la Roilette verkocht in Zwitserland, Duitsland en Groot Brittanie en in 1956 werd het perceel la Riolette zelfs officieel een erkend climat (kwaliteitsperceel). In het midden van de jaren zestig raakte het domaine in verval en Fernand Coudert nam het in 1967 over. Met succes herstelde hij het gehele domaine en de reputatie van Clos de la Roilette. Zijn zoon Alain die al sinds 1984 bij Domaine Clos de la Roilette werkt, zet gedreven deze lijn voort met kwaliteitscriteria als het koesteren van de oude stokken, lage rendementen, met de hand plukken en vrijwel biologisch werken op het ondertussen 12 hectare grote wijngoed. Nog steeds worden de wijnen van Clos de la Roilette voor zeker 70% buiten Frankrijk verkocht, vanwege de erkenning van liefhebbers van karaktervolle, gastronomische kwaliteitswijnen.