Bollinger Champagne
Sinds 1829 produceert Bollinger grootse Champagnes met een krachtige en tegelijk geraffineerde en complexe stijl. Bollinger streeft voortdurend naar perfectie tot in de kleinste details. Het Champagnehuis blinkt hier zó in uit, dat de hoge kwaliteit van haar Champagnes moeilijk te evenaren is. Bollinger veroverde met haar typerende elegantie zelfs het Britse Koninklijk huis: in 1844 ontving het Huis het prestigieuze predicaat Hofleverancier van het Britse Hof.
Bollinger heeft 166 hectare aan wijngaarden, vrijwel uitsluitend Grand en Premier Crus. Het is een echt familiebedrijf. Het Champagnehuis in Aÿ is één van de laatste huizen dat vanaf de oprichting zelfstandig is gebleven. Het bedrijf is ontstaan door de samenwerking tussen Athanase Hennequin de Villermont, een marineofficier die tot Admiraal werd gepromoveerd tijdens de Amerikaanse onafhankelijkheidsoorlog, Paul Renaudin en Jacques Bollinger. Laatstgenoemden hadden hun sporen in de Champagnehandel al verdiend als vertegenwoordigers van een Champagnehuis.
Goud geel van kleur. In de neus gerijpt, complex en rijk van smaak met tonen van toast, walnoten, peer en rijp fruit. Za...
Goud geel van kleur. In d...
Overige categorieën in Merken
Bollinger Champagne
Sinds 1829 produceert Bollinger grootse Champagnes met een krachtige en tegelijk geraffineerde en complexe stijl. Bollinger streeft voortdurend naar perfectie tot in de kleinste details. Het Champagnehuis blinkt hier zó in uit, dat de hoge kwaliteit van haar Champagnes moeilijk te evenaren is. Bollinger veroverde met haar typerende elegantie zelfs het Britse Koninklijk huis: in 1844 ontving het Huis het prestigieuze predicaat Hofleverancier van het Britse Hof.
Bollinger heeft 166 hectare aan wijngaarden, vrijwel uitsluitend Grand en Premier Crus. Het is een echt familiebedrijf. Het Champagnehuis in Aÿ is één van de laatste huizen dat vanaf de oprichting zelfstandig is gebleven. Het bedrijf is ontstaan door de samenwerking tussen Athanase Hennequin de Villermont, een marineofficier die tot Admiraal werd gepromoveerd tijdens de Amerikaanse onafhankelijkheidsoorlog, Paul Renaudin en Jacques Bollinger. Laatstgenoemden hadden hun sporen in de Champagnehandel al verdiend als vertegenwoordigers van een Champagnehuis.