Barbeito
Het familiebedrijf Vinhos Barbeito werd opgericht in 1946 en behoort tot de top domeinen van Madeira. Op traditionele manier wordt hier gewerkt met moderne technologie. Er wordt gebruik gemaakt van de Estufa-methode, eigenaar Ricardo Diogo Freitas gebruikt de Canteiro-methode: de wijn ligt minimaal 5 jaar in houten foeders te rijpen, in loodsen waar de temperatuur zijn warme gang kan gaan. Er worden geen toevoegingen zoals karamel (kleurstof) toegevoegd. De Madeira’s worden individueel per jaar afgebotteld, waarbij de onderlinge verschillen in smaak en stijl nauwlettend in de gaten worden gehouden. Het resultaat hiervan zijn lichtgekleurde, frisse en zeer expressieve Madeira’s met een geheel eigen stijl met veel fruit. ‘I try to improve tradition’ aldus Ricardo. Als eerste producent koos Ricardo er ook voor om zogeheten ‘single casks’ of ‘single vineyards’ van één jaargang (Colheita) te vervaardigen. Hij selecteert daarvoor alleen de beste vaten.
Geen producten gevonden...
Overige categorieën in Merken
Barbeito
Het familiebedrijf Vinhos Barbeito werd opgericht in 1946 en behoort tot de top domeinen van Madeira. Op traditionele manier wordt hier gewerkt met moderne technologie. Er wordt gebruik gemaakt van de Estufa-methode, eigenaar Ricardo Diogo Freitas gebruikt de Canteiro-methode: de wijn ligt minimaal 5 jaar in houten foeders te rijpen, in loodsen waar de temperatuur zijn warme gang kan gaan. Er worden geen toevoegingen zoals karamel (kleurstof) toegevoegd. De Madeira’s worden individueel per jaar afgebotteld, waarbij de onderlinge verschillen in smaak en stijl nauwlettend in de gaten worden gehouden. Het resultaat hiervan zijn lichtgekleurde, frisse en zeer expressieve Madeira’s met een geheel eigen stijl met veel fruit. ‘I try to improve tradition’ aldus Ricardo. Als eerste producent koos Ricardo er ook voor om zogeheten ‘single casks’ of ‘single vineyards’ van één jaargang (Colheita) te vervaardigen. Hij selecteert daarvoor alleen de beste vaten.