Auer (Weingut Familie)
Weingut Auer is gelegen in Tattendorf en Pfaffstätten, in het thermale wijnbouwgebied, in de nabijheid van Wenen. De wijnmakerij beheert 22 hectare wijngaarden, waarvan 45 procent Pinot Noir en St. Laurent, de belangrijkste variëteit van het wijnhuis. Zowel heuvels als brede vlaktes karakteriseren het terroir van de wijnen en geven hen hun onmiskenbare karakter. De familie Auer bewerkt hun wijngaarden volgens biologische criteria, omdat duurzaamheid en het behoud van erfgoed voor de volgende generaties erg belangrijk zijn voor het familiebedrijf.
Als lid van de wijnboeren vereniging "Die Burgundermacher», is de familie gewijd aan rode wijnen en vooral aan de Burgunder variëteiten van St. Laurent en Pinot Noir. Deze zijn zeer veeleisend en vergen veel liefde en geduld, maar ook passie en vaardigheid in de wijnkelder zijn essentieel om de hoogste kwaliteit te bereiken.
Wijnmaker Leopold Auer houdt van deze uitdaging en ziet het elk jaar als een onbeschrijflijke ervaring en een ware vreugde. Of het nu in de wijnkelder, in het proeflokaal met kunstgalerij of in de Heurigen is: het familiebedrijf wil zijn gasten en wijnkenners verwennen met de beste culinaire hoogstandjes en de mooiste wijncultuur.
Deze wijn wordt gekenmerkt door zijn lichte tot medium body en verfijnde aroma's. Delicaat bouquet van wilde rode bessen en een hint van kersen. Medium body met fruitige tonen en subtiele aardbei-confit, wat zorgt voor een ongecompliceerd drinkplezier.
Intense geuren van exotisch fruit zoals lychee, aangevuld met tonen van rijp pitfruit en florale nuances. Vol en krachtig met een sappige textuur. Smaken van witte perzik en een verfijnde zuurgraad zorgen voor een elegante en zijdeachtige ervaring, met ee
Overige categorieën in Merken
Auer (Weingut Familie)
Weingut Auer is gelegen in Tattendorf en Pfaffstätten, in het thermale wijnbouwgebied, in de nabijheid van Wenen. De wijnmakerij beheert 22 hectare wijngaarden, waarvan 45 procent Pinot Noir en St. Laurent, de belangrijkste variëteit van het wijnhuis. Zowel heuvels als brede vlaktes karakteriseren het terroir van de wijnen en geven hen hun onmiskenbare karakter. De familie Auer bewerkt hun wijngaarden volgens biologische criteria, omdat duurzaamheid en het behoud van erfgoed voor de volgende generaties erg belangrijk zijn voor het familiebedrijf.
Als lid van de wijnboeren vereniging "Die Burgundermacher», is de familie gewijd aan rode wijnen en vooral aan de Burgunder variëteiten van St. Laurent en Pinot Noir. Deze zijn zeer veeleisend en vergen veel liefde en geduld, maar ook passie en vaardigheid in de wijnkelder zijn essentieel om de hoogste kwaliteit te bereiken.
Wijnmaker Leopold Auer houdt van deze uitdaging en ziet het elk jaar als een onbeschrijflijke ervaring en een ware vreugde. Of het nu in de wijnkelder, in het proeflokaal met kunstgalerij of in de Heurigen is: het familiebedrijf wil zijn gasten en wijnkenners verwennen met de beste culinaire hoogstandjes en de mooiste wijncultuur.
