André Neveu
In het hart van Frankrijk in het wijngebied Sancerre, liggen de wijngaarden van André Neveu. Chavignol, het dorpje waar het wijnhuis van Neveu staat, is niet alleen bekend vanwege de wereldberoemde wijnen van Sauvignon Blanc. Er is nog een troef: de geitenkaas Crottin de Chavignol. Samen vormen ze een klassieke wijn-spijs combinatie voor de regio. De Sancerre-wijnen van André Neveu komen van ‘silex’-bodems en kalksteengronden en hebben een geweldige finesse. De wijnen kunnen bovendien goed ouderen.
Dochter Valérie en haar man Thomas leiden tegenwoordig het bedrijf. Zij stellen alles in het werk om de reputatie van het gebied hoog te houden. Onlangs is de kelder volledig vernieuwd, met tanks van roestvrijstaal en een computergestuurd fermentatieproces, waarbij de temperatuur nauwlettend in het oog wordt gehouden.
In totaal heeft André Neveu 13 hectare aan wijngaarden. Vanwege de unieke terroirverschillen worden de wijnen nooit geblend. De familie is van mening dat dat ten koste gaat van het unieke karakter. Door het unieke terroir en het ontwikkelingspotentieel is het voor wijnliefhebbers aan te raden de wijnen op verschillende momenten in de ontwikkeling te proeven. Door de interessante smaakevolutie sluiten de wijnen op ieder moment aan bij andere gerechten. Zo passen de jonge Sancerres van Neveu beter bij jonge Crottin en de geouderde wijnen juist beter bij rijpere Crottin. Kortom: zeer gastronomische wijnen.
Bleek geel van kleur. In de neus citroen, bloedsinaasappel, buxus, brem en vuursteen. In de smaak een zachte wijn, mooie...
Bleek geel van kleur. In ...
Overige categorieën in Merken
André Neveu
In het hart van Frankrijk in het wijngebied Sancerre, liggen de wijngaarden van André Neveu. Chavignol, het dorpje waar het wijnhuis van Neveu staat, is niet alleen bekend vanwege de wereldberoemde wijnen van Sauvignon Blanc. Er is nog een troef: de geitenkaas Crottin de Chavignol. Samen vormen ze een klassieke wijn-spijs combinatie voor de regio. De Sancerre-wijnen van André Neveu komen van ‘silex’-bodems en kalksteengronden en hebben een geweldige finesse. De wijnen kunnen bovendien goed ouderen.
Dochter Valérie en haar man Thomas leiden tegenwoordig het bedrijf. Zij stellen alles in het werk om de reputatie van het gebied hoog te houden. Onlangs is de kelder volledig vernieuwd, met tanks van roestvrijstaal en een computergestuurd fermentatieproces, waarbij de temperatuur nauwlettend in het oog wordt gehouden.
In totaal heeft André Neveu 13 hectare aan wijngaarden. Vanwege de unieke terroirverschillen worden de wijnen nooit geblend. De familie is van mening dat dat ten koste gaat van het unieke karakter. Door het unieke terroir en het ontwikkelingspotentieel is het voor wijnliefhebbers aan te raden de wijnen op verschillende momenten in de ontwikkeling te proeven. Door de interessante smaakevolutie sluiten de wijnen op ieder moment aan bij andere gerechten. Zo passen de jonge Sancerres van Neveu beter bij jonge Crottin en de geouderde wijnen juist beter bij rijpere Crottin. Kortom: zeer gastronomische wijnen.