Heeft u een vraag? Neem contact met ons op.
Telefoon: +31(0)646212093
Inloggen0
Heeft u een vraag? Neem contact met ons op.
Telefoon: +31(0)646212093

Bodegas Pedro Escudero Bestia Parda 2019

Productomschrijving

Bodegas Pedro Escudero heeft zich in minder dan 20 jaar tijd gemanifesteerd tot een van de bestsellers uit de Rueda-streek. Met moderne labels, die representatief zijn voor de stijl van de wijnen, heeft de Escudero-familie in korte tijd vele Verdejo-harten gestolen. De wijnen spelen in op de trend in de markt naar verteerbare en prettig drinkbare wijnen met net dat beetje extra. Inmiddels bezit de Familie Escudero ruim 32 hectare aan wijngaarden, voornamelijk aangeplant met de Verdejo druiven. Bodegas Escudero is gevestigd in het mooie plaatsje La Seca, in het hart van de Rueda. 

De druiven komen uit het 'El Cuadro'-perceel in de wijngaard 'Pago de Fuente Elvira' in La Seca. Deze wijngaarden is volledig vrij van chemicaliën. De wijnstokken zijn 60 jaar oud. De bodem bestaat uit rotsen en een onderlaag van klei. De druiven vergisten met wilde gisten in vaten van Frans eikenhout van 250 en 450 liter gedurende 7-8 maanden. De wijn rijpt vervolgens nog een jaar op de lies en rust 6-8 maanden op de fles. De wijn wordt in beperkte oplage geproduceerd. Rijke, grensverleggende Verdejo met goed gedoseerd houtgebruik en gestructureerde zuren. Tropisch fruit, schillen, amandel en vanille.

Productspecificaties

Kleur wijn
wit
Soort wijn
droog
Alcohol
13 %
Druiven
Verdejo
Inhoud fles
0,75 l
Gerechten
vis, wit vlees
Drinktemperatuur
10-12 °C
Karakter
Vol en droog
Bewaardadvies
Nu op dronk, tot 8 jaar na de oogst

Eerder bekeken

Bodegas Pedro Escudero  Bestia Parda 2019
Bodegas Pedro Escudero Bestia Parda 2019

In zeer fraaie originele giftbox inhoud 3 flessen. De druiven vergisten met wilde gisten in vaten van Frans eikenhout van 250 en 450 liter gedurende 7-8 maanden. De wijn rijpt vervolgens nog een jaar op de lies en rust 6-8 maanden op de fles. De wijn word

Op voorraad
€23,95 Incl. btw
Toevoegen
Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking