Heeft u een vraag? Neem contact met ons op.
Telefoon: +31(0)646212093
Inloggen0
Heeft u een vraag? Neem contact met ons op.
Telefoon: +31(0)646212093

Jordan Barrel Fermented Chardonnay 2022

Jordan Barrel Fermented Chardonnay 2022
Productomschrijving

De druiven groeien in oostelijk en zuidelijk georiënteerde wijngaarden. De koele zeewind vanuit False Bay zorgt voor intense aroma’s en frisheid in de druiven. Verschillen in ligging, hoogte en oogstmomenten geven de wijn een complex, harmonieus karakter.

Na de oogst worden de druiven meteen ontsteeld en geperst. De vergisting verloopt in nieuwe en gebruikte 228 liter vaten van Frans eikenhout. Een lierijping van 9 maanden geeft de wijn ronde, complexe tonen. Een klein deel van de wijn (8%) vergist en rijpt op roestvrijstaal, en draagt bij aan de frisheid in de wijn.

De wijn heeft een goede balans tussen rijke tonen en elegante zuren. In de neus romige aroma’s van boter en vanille, aangevuld met tonen van citrus en hazelnoot. Zijdezacht van smaak met tonen van rijpe sinaasappels, citroencake en vanille, mooi in balans met frisse zuren en mineraliteit.

Eerder bekeken

Jordan Barrel Fermented Chardonnay 2022
JordanBarrel Fermented Chardonnay 2022

Balans tussen rijke tonen en elegante zuren. In de neus romige aroma’s van boter en vanille, aangevuld met tonen van citrus en hazelnoot. Zijdezacht van smaak met tonen van rijpe sinaasappels, citroencake en vanille, mooi in balans met frisse zuren en min

Op voorraad
€17,95 Incl. btw
Toevoegen
Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking