Gaja Barbaresco 2003
De nebbiolo-druiven voor de Barbaresco van Gaja waren van oudsher afkomstig van verschillende wijngaarden. Zo deden Angelo’s vader, grootvader en diens vader daarvóór dat ook al. Hoewel de jonge Angelo aan deze traditie geen einde zou maken, had hij wel een nieuwe lijn Barbaresco´s gelanceerd van een enkele, eigen wijngaard. Voor deze experimentele single vineyard wijnen uit dezelfde regio was intussen steeds meer belangstelling ontstaan!De druiven worden vergist op roestvrijstalen vaten.
De wijn wordt dan gedurende 12 maanden op houten vaten gelagerd. Hierop volgt er nog 12 maanden lagering op foeders (grote eikenhouten vaten).De Barbaresco van Gaja, van oudsher dé kenmerkende wijn van het huis, combineert de karakteristieken van veertien verschillende nebbiolo gaarden. Het is een zeer uitgebalanceerde, complexe wijn met pruimen en rijpe bessen. Daarnaast een licht dropje, prachtige houttonen een uitgebalanceerde zuurgraad.
Productspecificaties
- Kleur wijn
- Rood
- Soort wijn
- droog
- Alcohol
- 14 %
- Druiven
- Nebbiolo
- Inhoud fles
- 0,75 l
- Gerechten
- Rood vlees
- Drinktemperatuur
- 18 °C
- Karakter
- Rijk en comlex
- Bewaardadvies
- Nu op dronk