Montresor Amarone della Valpolicella Fondatiore 2017
Gemaakt volgens de traditionele bereiding van Amarone della Valpolicella. De druiven drogen tot aan het eind van februari. Daarbij wordt 45% van het gewicht (water) verloren. Wanneer dan wordt geperst is de most geconcentreerd en volzoet. Deze wordt langzaam, gedurende vier maanden, vergist in RVS tanks tot hij helemaal droog is. Na de gisting rijpt de wijn twee jaar in grote vaten van Frans eikenhout. Vervolgens rust de wijn nog enkele maanden op de fles voordat deze op de markt wordt gebracht.
Zoethout, viooltjes, rijpe kersen en pruimen. Gedroogd rood fruit en kaneel. Leer. Zachte tannines. Rijk en elegant.
Productspecificaties
- Kleur wijn
- Rood
- Soort wijn
- droog
- Alcohol
- 15,5 %
- Druiven
- Corvina, Molinara, Rondinella
- Inhoud fles
- 0,75 l
- Gerechten
- Parmezaanse kaas
- Drinktemperatuur
- 18 °C
- Karakter
- fris en droog
- Bewaardadvies
- Nu op dronk, tot minimaal 10 jaar na de oogst