Een rijke, volle, vette chardonnay maar met frisse aroma's van rijpe citrus, appel, nectarine, honing, vanille en toast. De wijn rijpt 7 tot 9 maanden in nieuwe en gebruikte barriques van Frans, Hongaars en Amerikaans eikenhout.
De wijngaarden voor deze Bourgogne Blanc liggen in Saint-Romain, Auxey-Duresses en Puligny-Montrachet. 15% van de wijn krijgt houtopvoeding. Klassiek van stijl, in balans, elegante zuren en mooie lengte.
Door het bijzondere klimaat van Elgin kan Paul Cluver wijnen maken met een bijzondere zuurbalans en een bijna Europese stijl. In de neus subtiel houtgebruik met tonen van citrus en wat bloesem. In de mond frisse zuren en een wat romige afdronk.
Bleek geel van kleur. In de neus citroen, bloedsinaasappel, buxus, brem en vuursteen. In de smaak een zachte wijn, mooie balans tussen fraîcheur en rondeur, met in de afdronk tonen van perzik en abrikoos.
In zeer fraaie originele giftbox inhoud 3 flessen. De druiven vergisten met wilde gisten in vaten van Frans eikenhout van 250 en 450 liter gedurende 7-8 maanden. De wijn rijpt vervolgens nog een jaar op de lies en rust 6-8 maanden op de fles. De wijn word
De laat geoogste en geselecteerde druiven met een deel gedroogde druiven vormen deze edele zoete specialiteit. In de geur sinaasappelschil, honing en gedroogd fruit. In de mond een fijn samenspel van zoet en zuur gecombineerd met de fijnste leisteenminera
- Heeft u een vraag? Neem contact met ons op.
- Telefoon: +31(0)646212093
- Email: [email protected]
De complexe neus is afkomstig van 60 maanden op zijn gist gerijpt. De smaak is romig met perfecte zuurgraad en vormt een geweldig contrast met het rijke, geroosterde fruit. En met die prijs wel een heel goed alternatief voor Champagne.
In de geur peer, citrus, bloemen, citroencrème, havermout en marsepein. In de mond redelijk volle wijn met geconcentreerde tonen van citrus, levendige zuren en steenachtige mineraliteit.
Neus die zich intrigerend ontwikkelt in het glas. Meloen, ananas, limoen en een vleugje honing bevestigen de elegantie en volheid. De smaak heeft verse fruitindrukken van kruisbes, kweepeer en perzik, met die pittige mineraliteit op het einde in de afdron
Cloudy Bay maakt sinds jaargang 1986 ook een chardonnay. Deels malolactische fermentatie in Franse eikenhouten vaten en minimaal één jaar vatrijping op gist. Een levendige, fruitige en gelaagde wijn met een crèmige textuur en subtiele houttonen zuren.
Wijn met een subtiel accent op het fruit. Mooie mineraliteit en frisse zuren. Aangename en evenwichtige mondstructuur. Nu op dronk maar bewaar in de kelder 3-5 jaar voor meer complexiteit.
Afkomstig van de Premier Cru-wijngaard Fourchaume in Chablis. De bodem bestaat uit het kenmerkende kimmeridgien, een mengsel van klei, kalk en fossiele schelpdieren. De wijnstokken zijn tussen de 29 en 76 jaar oud. De gisting vindt plaats op een gecont