Masson-blondelet, Sancerre Blanc 'Thauvenay' 2023
De smaak is fluweelzacht en perfect in balans, met een schitterende frisheid en een lange, elegante afdronk. Ideaal bij foie gras, blauwaderkazen of desserts op basis van fruit. Een klassieke Sauternes van uitzonderlijke kwaliteit en bewaarpotentieel.
Wijn met een subtiel accent op het fruit. Mooie mineraliteit en frisse zuren. Aangename en evenwichtige mondstructuur. Nu op dronk maar bewaar in de kelder 3-5 jaar voor meer complexiteit.
In de neus heel licht rokerig, romig en vol fruitig. In de mond rijpe gele appel, kweepeer, abrikoos. Een evenwichtig glas met zowel een mooie rijpheid, vulling als fruit, lange finale en een ingetogen kruidigheid.
De Pouilly-Fumé van De Ladoucette is een verfijnde Loire-wijn, gemaakt van 100% Sauvignon Blanc. Deze elegante wijn kenmerkt zich door frisse aroma's van citrus, groene appel en subtiele minerale tonen. Met een levendige zuurgraad en een lange, frisse afd
Afkomstig van de Premier Cru-wijngaard Fourchaume in Chablis. De bodem bestaat uit het kenmerkende kimmeridgien, een mengsel van klei, kalk en fossiele schelpdieren. De wijnstokken zijn tussen de 29 en 76 jaar oud. De gisting vindt plaats op een gecont
- Heeft u een vraag? Neem contact met ons op.
- Telefoon: +31(0)646212093
- Email: [email protected]
Intense fruitigheid met kruidige tonen. In de mond een Riesling met veel karakter. De Feuerlay-wijngaard werd voor het eerst vermeld in 1605. De combinatie van lössklei op leisteen levert complexe en volle Rieslings die nog steeds een fraaie zure frisheid
Prachtig samenspel tussen fruit, hout en zuren. De neus is complex en gelaagd met aroma’s van noten, boter, frisse citrus, rijp geel fruit en kruidigheid. Harmonieus en complex van smaak met mineraliteit, fijne zuren en mooie structuur door de lie-rijping
De gisting vindt plaats op een gecontroleerde temperatuur in RVS tanks. Daarna rijpt de wijn op de gistcellen ('sur lie') gedurende 12 maanden, waarvan 15% in eikenhouten vaten. Dit maakt de wijn zachter en geeft de wijn extra complexiteit mee.
Rijke wijn, vol fruit, licht getoast en mineralig. De gisting vindt plaats op een gecontroleerde temperatuur in RVS tanks. Daarna rijpt de wijn op de gistcellen ('sur lie') gedurende 12 maanden, waarvan 20% in eikenhouten vaten. Dit maakt de wijn zachter
Goudgeel van kleur. Rijk, intens en complex in de neus. Aroma's van eikenhout en rokerigheid, waarbij citroen- en steenfruitaroma's worden geïntegreerd. De aanzet is stevig en toch fris, met een goed evenwicht aan fruit waarin de frisse zuurgraad.
De wijn is rijk, elegant, levendig en mineralig tegelijk. Het houtgebruik is evident: in de smaak wat vanille en amandelen. Dit alles eindigend in een lange, droge, notige afdronk met perzikbloesem en subtiel marsepein. Een topper uit Zuid-Afrika!